Videograf


"Den 18 Juli var en fantastisk dag med optimala förutsättningar och jag insåg snabbt hur kul det var att fånga de där perfekta ögonblicken av äkta känslor. För är det något det finns i överflöd på just ett bröllop så är det äkta känslor! Jag insåg snabbt vikten av att göra brudparet bekväma med att ha en kamera rätt upp i ansiktet, för så fort den slutade vara intressant så fokuserade brudparet på att ta vara på nuet, deras bröllopsdag och varandra, och det var då filmmagin uppstod!

-JÄVLAR VAD BRA DET BLEV!"


Philip och Eweline, Hedegården i Tågarp


Välkommen hit, hälsar Robin.


Där och då, den 18 Juli, väcktes drömmen om att kunna arbeta tillsammans till liv. Linda skulle fotografera och jag, Robin, skulle filma. Ett par månader senare var allt i full rulle och här är vi nu, med ert besök på våran hemsida och förhoppningsvis kommer vi ha en relation framöver. Välkomna hit.


Att filma ett bröllop är ett maraton. Det är många timmar i oergonomiska ställningar, men för att fånga de där riktiga guldkornen, som oftast bara är ett par sekunder långa, måste man var med hela tiden och filma MYCKET. Filmen i kameran rullar hela tiden, med undantag för ett snabbt matintag. Timmarna efter eran bröllopsdag spenderas genom att sovra igenom materialet för att vaska fram de bästa klippen. Klippen som ni sedan kan se om och om igen, år efter år.


Både jag och Linda är sociala fjärilar. Vi kommer överens med allt och alla och kan hantera alla situationer med ett tydligt lösningsfokus - det är en färdighet att kunna fixa och dona och samtidigt anpassa sig efter ett bröllopsschema. Så oavsett om det handlar om ett skoskav efter ett par bröllopsklackar, en planering som plötsligt inte håller eller en kökschef som inte tycker att vi borde få stjäla er när det närmar sig golden hour så kommer vi att se till att alla blir nöjda. Och framförallt kommer vi att se till att NI blir nöjda med era foton och filmer! För om vi ska vara helt ärliga - det ni kommer att ha kvar längst är ringarna... Och våra bilder och filmer! Det är vi som förevigar era minnen. För som vi ser det har ni lagt ett otal timmar på att skapa en magisk dag och nu är det upp till oss att se till att ni kan minnas den i resten av era liv!


Både jag och Linda har insett hur fint fotografier och filmer kompletterar varandra. Fotonas styrka är att ni kommer att komma ihåg alla små detaljer från er dag. Varje gång ni bläddrar igenom era bilder väcks minnena till liv och ni får återuppleva allt som hände den dagen. Styrkan i filmen är att framkalla de känslor ni upplevde under er dag. Med hjälp av klippningar, övergångar, slow motion, effekter och framförallt musik kommer jag att se till att ni inte bara minns er dag, utan även KÄNNER den.


Olika typer av bröllopsfilmer


Highlightfilm

Det är den här filmen man oftast menar när man pratar om bröllopsfilm. Den är ca 4-8 minuter lång och innehåller klipp från hela er dag. Det är även vanligt att använda delar ur bröllopstal eller inspelade löften från paret som voice over. I highlightfilmen väljer jag ut de absoluta guldkornen ur materialet från er dag och lägger mycket tid på övergångar, färggradering och ljuddesign. Jag använder dessutom musik som är tillåten att dela på sociala medier, för för de allra flesta är det just det som är syftet med en highlightfilm - att få dela med sig (läs: skryta) om sin fantastiska dag!


Featurefilm

Den här filmen är längre än en highlight (15-25 minuter) för här får ni höjdpunkterna från er dag i kronologisk ordning. Till skillnad från den kortare highlightfilmen är inte den här till för att delas på sociala medier - featurefilmen är den ni kollar på när ni bjuder hem era gäster på middag för att minnas tillbaka över ett glas vin (kanske fler?)! Den största fördelen med att den inte ska delas på nätet är att jag inte behöver ta hänsyn till upphovsrätten och därför kan välja bland era favoritlåtar och göra filmen ännu mer personlig! Eftersom den är så lång kan man dessutom anpassa låtvalen efter sinnesstämningen på de olika delarna av er dag (t. ex. en episk Celine Dion-ballad vid era golden hour-porträtt eller en ösig eurodiscodänga när ni släpper loss på dansgolvet).


Talfilm

Så klart vill man kunna återuppleva alla tal som ens nära och kära framförde under kvällen. Detta kan man så klart även göra genom att låta en morbror filma med sin telefon, men vi tror de flesta föredrar att faktiskt kunna höra det som sägs. Därför anpassar vi en lösning efter just era önskemål och förutsättningar: 

  • Används mic som går genom DJ:ns högtalare? Då kan jag spela in högkvalitativt ljud direkt från mixerbordet och synka detta med filmen. Om ni inte använder mic använder jag en av mina för att få till så bra kvalitet som möjligt. 
  • Har ni vänner med musikaldrömmar som kommer att använda hela lokalen i sitt framträdande? Vi ställer upp en kamera på stativ som fångar det som händer på “scenen” och sen kompletteras detta med att jag rör mig runt med en kamera i lokalen och fångar allt annat som händer (era och gästernas reaktioner, talare som rör sig mycket, m.m.). 
  • Blir det väldigt mörkt i er lokal framåt kvällen? Om ni önskar tar vi med lampor på stativ så att de som talar faktiskt är tillräckligt upplysta för att fastna på film.

Talfilmen redigeras inte särskilt hårt utan här ligger fokus på att ni ska kunna lyssna, och se på, talen igen i deras helhet.


Er investering


Så det är det är det ni investerar i. Magin är när ni fastnar i partnerns ögon och glömmer allt annat. Magin är när ni går från fulgråt till fulskratt och knappt kan stå på benen. Magin är när ni kramar den där äldre släktingen som är så stolt över er. Magin är när ni klantar er och nästan välter tårtan. Magin är när en liten brudnäbb plötsligt tröttnar på ceremonin och gäspar med hela ansiktet. Magin är när ni under första dansen mot alla odds glömmer att alla gäster står och stirrar på er. För magin är ni och alla de personer ni har valt ut till att vara en del av er dag.

TRE TIMMAR

Jag filmar 3 sammanhängande timmar, ni bestämmer såklart under vilka delar av dagen jag ska vara med er. Detta paketet lämpar sig väl för "first look"/porträtt, vigsel och gratulationer.

Vi kommer gemensamt fram till vilken typ av film ni önskar.


10 000 :-

SEX TIMMAR

Jag filmar 6 sammanhängande timmar, ni bestämmer såklart under vilka delar av dagen jag ska vara med er. Detta paketet lämpar sig väl för "first look"/porträtt, vigsel, gratulationer och mingel.

Vi kommer gemensamt fram till vilken typ av film ni önskar.


17 000 :-

ÅTTA TIMMAR

Jag filmar 8 sammanhängande timmar. Detta paketet lämpar sig väl för "first look"/porträtt, vigsel, gratulationer, mingel och middag.

Vi kommer gemensamt fram till vilken typ av film ni önskar.


22 000 :-

TIO TIMMAR

Jag filmar 10 sammanhängande timmar, ni bestämmer såklart under vilka delar av dagen jag ska vara med er. Här är jag med er från dagens förberedelser tills ni slänger klackarna i taket.

Vi kommer gemensamt fram till vilken typ av film ni önskar.


30 000 :-


Visst är vi en "perfect match"?

Skicka in en bokningsförfrågan nedan så kan vi prata lite mer!